Gázüzemben elmegy a teljesítmény

2018.08.23. 16:39

Üdvözlöm!

Gáz üzemben autópályán menet közben egyszer csak elment a teljesítmény, motorcheck lámpa világított, villogott is. SERVICE felirat felgyulladt, ESP kikapcsol, elektromos kézifék off, gyakorlatilag kaptam folyamat a hibákat. Legközelebbi szervizben kiderült, hogy benzin üzemben nincs probléma, hibakódnak a P0172 KEVERÉK SZABÁLYZÁS -t kaptam.

Mivel a Citroën szervizben nem mentek bele jobban, azt tanácsolták, keressek fel egy gáz szerelő szervizet. Természetesen terveztem a kocsivásárlás után beállíttatni, megvizsgáltatni a rendszerem, de hát a hiba megelőzött (vásárlás után 4 nappal vagyok). Előzetesen mi lehet a baj, injektor? reduktor? Mekkora költséggel számolhatok legjobb, és legrosszabb esetben.

Válaszát előre is köszönöm

Tisztelettel, Ádám

Üdvözlöm!

A hiba oka nagyon sok minden lehet. Képtelenség látatlanban megmondani. Ha az orvostól azt kérdezi, fáj a feje, mitől lehet, vajon mit tud erre válaszolni? A frontérzékenységtől az agydaganatig sokféle oka lehet. Na itt pont ez a helyzet. A rendszer típusának ismeretében tudunk esetleg jellemző hibaforrásokat példaként említeni, de ez is csak saccolás.

Javaslom egy szakműhely felkeresését!

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu