Gázzal leállítva nem indul

2019.04.18. 15:17

Üdvözlöm!

VW Caddy 1.4 benzin, utólag gázos, 402 ezer km ebből 360 ezer gázzal. Pár hónapja, ha gázzal állítom le, nem indul, csak kb 4-5. indításra. Ha leállás előtt pár perccel átkapcsolom benzinre vagy csak azzal használom, akkor indul elsőre.

2 éve injektorcsere óta 5 fok alatt nem kapcsol gázra, csak indítás után 3 másodperccel, azonnal sípol is. Mikor már meleg, leállítom, aztán már jó. 6 évig nem volt ilyen gond. Szűrök lettek cserélve.

Köszönettel: Lőrinc

Kedves Lőrinc!

Ketté bontom a válaszom, mert a felsorolt problémák ezt indokolják.

1., A gázüzem utáni másnap történő nehézkes indítás lehet a már számtalanszor taglalt eltanulási jelenség következménye is. Pár perc benzinnel történő járatás alapvetően kevés lenne az adaptációs értékek vissza tanítására, ennek ellenére van erre is esély, ugyanis vannak kivételes esetek. Sokkal valószínűbb ennél a benzin szivattyú visszacsapó szelepének helytelen működése. Ilyenkor a szivattyú és az injektorok közötti üzemanyag vezetékben pangó benzin a hiba miatt szép lassan visszafolyik a tankba. Az így lelevegősödött rendszer aztán megteszi a hatását az indításkor. A pontos diagnózis érdekében javasoljuk a digitális oszcilloszkópos vizsgálatot, amely minden kétséget kizárva képes feltárni a hibákat, ellentétben a sokszor csak irányadó információt adó OBD adatokkal szemben!

2., A gázra átváltás anomáliája már egy gázrendszer specifikus hiba lesz, ezt nincs mese, meg kell keresni!

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.