Milyen autót vegyek LPG-re?

2019.08.30. 10:53

Tisztelt lpgdoki!

Feleségemnek szeretnék benzines autót venni 1.000.000 ft-ig. Ezt az autót szeretném Önöknél lpg rendszerre kötni. Az autót napi 70 km-re használná országúton.

Kérdésem, hogy milyen típust ajánlj lpg-re? Nekünk nincs különösebb “kedvencünk”.

Attila

Kedves Attila!

A kérdésére egzakt választ nem lehet adni. Szakmailag maximum arról lehet nyilatkozni, mely motorok érzékenyebbek a gázüzemre alakítás során esetleg elkövetett hibákra, vagyis ezeket vagy kerülném, vagy pedig a felhasználás során épp úgy nagyon körültekintően járnék el, mint az átalakítást végző szerviz kiválasztásakor.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a járművek is üzemeltethetőek LPG-vel, csak a fent leírt odafigyelés nagyon fontos.A japán autók nagy része, valamint egyes Ford típusok képezik ennek a listának a magját.Ami inkább fontos , hogy ne akarjunk beteg elefántot gátfutásra kényszeríteni, vagyis az autó kiválasztásakor a hibátlan műszaki tartalom legyen elsődleges! Csak hibátlan motorikus jellemzőkkel rendelkező autó fog gázzal is jól működni.

Használt, jelentős futásteljesítményű autók átalakítása előtt mi épp ezért javaslunk egy komoly állapotfelmérést. Ennek sok módja létezik. Mi mind közül a digitális oszcilloszkópos diagnosztikában hiszünk a legjobban. Ennek lényege, hogy - az OBD diagnosztikával ellentétben - nem hibakódokat látunk, hanem a motor működési jellemzőit közvetlenül, oszcillogramm formájában.Így gyakorlatilag még azt is látjuk, ami csak készülődik tönkremenni, vagyis hibakódot még messze nem generál, de a működésben már tetten érhető a zavar kezdeti stádiuma.

Állapotot vegyen, ne színt és futott kilométert!

Üdvözlettel:

LPG Doktor www.lpgdoktor.hu