Gyári LPG leáll átváltáskor

2019.10.17. 16:38

Egy ideig nem használtam az autót (Skoda Roomster, gyári beszerelésű Landi Renzo LPG rendszerrel), tankolás után nem akar átváltani LPG-re.

Ha gyorsan megyek, egyet rándít az autón és elkezd csipogni, hogy nem sikerült átváltania, ha lassabban megyek, akkor egyszerűen leáll a motor. Hideg vagy meleg motorral is próbáltam, csak benzinnel tudok járni. Nemrég volt műszakiztatva és az LPG rendszer is tanúsítva.

Mi lehet a baj?

Üdvözlöm!

A legnagyobb valószínűséggel a gáznyomásszenzor dobta be a törülközőt. Ez megesik ennél a rendszernél, a javítása rutinfeladat. A fenti lehetőség áll a valószínűségi lista első helyén, ami nem jelenti azt, hogy más hiba nem okozhatja a tünetet.

Az extrém módon eldugult szűrőktől kezdve a reduktorhibáig bezárólag bármi okozhat ilyen jelenséget. Szakszerviz könnyen ki tudja zárni az egyes lehetőségeket, kérjen egy időpontot mielőbb egy megbízható szervizben!

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.