Gázos kérdések egy Grand Voyagerről

2020.11.18. 16:21

Jó napot, van egy 2003-as Chrysler Grand Voyager-em 3,3, V6-os EGA motorral, ElpiGaz LPG-rendszerrel - telepítés ideje 2018. Azóta is gond nélkül megy a kocsi.

Első kérdésem az lenne, milyen gyertyát ajánlana a motorba cserekor, milyen gyertyahézaggal?

Második kérdésem a gáztartállyal kapcsolatos. Az enyém külső, 77 literes, a pótkerék helyén van a kocsi alatt hátul. 80 százaléknak kellene belemenni, ami 61,6 liter, de még soha nem sikerült beletöltenem többet, mint 58 liter. Még akkor sem, amikor a kocsi már átváltott benzinüzemre, mert kifogyott a gáz. Ez elég zavaró, mivel az átlagfogyasztás majdnem 16 liter.

Hallottam olyan lehetőségről, hogy meg lehet babrálni a tartályt úgy, hogy többé-kevésbé teli lehessen tankolni. Ismer ilyen módszert? Ha igen, rejt valamilyen veszélyeket a bütykölés, ha hozzáértő ember csinálja? Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel olvasója, Adrián

Kedves Adrián!

Gyári ajánlású gyertyákat rakjanak az autóba! Kerüljék a több pólusú megoldásokat, tudnak gázzal emlékezetes perceket okozni!

A tartályba tölthető gázmennyiséget az abban található multiszelep határozza meg. Ha beszerelés során nem az adott tartályba való szelepet építik, okozhat hasonló bajokat, bár az Ön esetében nem ez a valószínű. Ha így történt volna, ennél nagyobb mértékű eltérés lenne tapasztalható.

Megoldható a multiszelep úszószárának enyhe hajlítása a betölthető gázmennyiség növelése érdekében, de kizárólag szakszerviz által! A túlzottan erős beavatkozás következtében könnyen megtörténhet, hogy átlépjük a hivatalosan engedélyezett 80%-os maximálisan engedélyezett töltési térfogatot, ami balesetveszélyes is lehet! Tehát keressen fel egy gázautó szervizt a kérésével, majd tesztelje le a kapott eredményt!

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.