BMW ritka gázrendszerrel

2021.02.20. 12:52

Tisztelt LPG Doktor!

Van egy E36, BMW Compactom, 1996-os évjárat, 1.8-as benzin-gáz rendszerrel. Magyarországon javítható-e ez az elméletileg holland gyártmányú gázrendszer, mert több erre szakosodott szervizet felkerestem már, és a szoftveres javításon túl senki nem foglalkozik vele.

Az autó megy, működik gázzal, csak 2000 felett bedadog. R-go nem kap elég anyagot. Szűrő cserélve lett. Illetve még az lenne a kérdésem, hogy van-e lehetőség a gázrendszer tisztítására, mert az is elképzelhető, hogy valahol valami lerakódás, dugulás van.

Válaszát köszönöm.

Üdvözlöm!

A Vialle rendszer hazánkban mostohagyerek. Nem tudunk mi sem róla, hogy bárki is tudná javítani, programozni. Olyan kis darabszámban fordul elő itthon, hogy emiatt nem éri meg senkinek kiépíteni az infrastruktúrát erre. Az, hogy 2000 felett bedadog, egyáltalán nem biztos, hogy üzemanyag-ellátási probléma!

Gyújtás oldalon is lehet gond, érdemes lenne digitális oszcilloszkóppal vizsgálni a gyújtórendszert! A gázrendszer tisztítása megoldható bizonyos keretek között. Az injektorokat is lehet tisztítani, de mindennek csak akkor van értelme, ha előbb felállítjuk a pontos diagnózist.

Üdvözlettel: LPG Doktor www.lpgdoktor.hu
Ajánlókép forrása: vialle24.de

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.