Hogyan vegyek Renault Scénic-et?

2001.11.27. 18:54

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Uram!

Szeretném a segítségük által behatárolni, hogy egy legfeljebb 4 éves 1,4-es Renault Mégane Scénic-hez, alapfelszereltséggel milyen áron juthatok hozzá? Finanszíroztatva, maximum 40%-os saját tőkerésszel, milyen havi anyagi kötelezettséggel járna ez részemről?

Fáradozásukat előre is megköszönve,

Tisztelettel,
PPéter

Kedves Péter!

Tekintettel arra, hogy 1,4-es motorral 1998 januárjától lehet Scénicet kapni a hazai piacon, ezért a legöregebb ilyen autók is éppen csak 4 évesek. Ezeket alapfelszereltséggel, átlagos 60-70-ekm-es futással, valamint átlagos műszaki és esztétikai állapottal kb. 2,3 - 2,5 mFt körül kaphatja meg a piacon. Ebben az időszakban azonban főként 1.6-os motorral adtak el Scenicet, ezért 1,4 motorral nagyon ritkán talál eladót. Példaképpen kigyűjtöttem néhány ajánlatot az aktuális kínálatból:

Scenic 1.6 RT / 1997-es / 66 ekm - 2.52 mFt
Scenic 1.6 RT / 1997-es / 98 ekm - 2.59 mFt
Scenic 1.6 RN/ 1997-es / 63 ekm - 2.37 mFt
Scenic 1.6 RN/ 1998-es / 88 ekm - 2.25 mFt

A finanszírozás havonta fizetendő díját több tényező is befolyásolja, amelyeket Ön a levelében nem határozott meg. Az első ilyen kérdés, hogy milyen futamidőre szeretné igénybe venni a hitelt, a másik, hogy magánszemélyként vagy cégként szeretné megvásárolni az autót, ami befolyással van a választható finanszírozási konstrukciókra, valamint azt, hogy Ft vagy deviza bázisú finanszírozást szeretne igénybe venni.

Egy ilyen ajánlat elkészítését további kérdések is befolyásolhatják, ezért, ha nincs kialakult elképzelése a fenti kérdéseket illetően, akkor javaslok inkább egy közvetlen konzultációt az ügyben.

Üdvözlettel:

OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.