Mi a reális ár egy Citroen Saxóért?

2001.12.03. 11:36

Az ön által említett Citroen Saxo 1.5D típust, két felszereltségi szinttel árulják 1996 augusztusától. A magasabb felszereltségi szint, amely az SX jelölést viseli, tartalmazza az ön által szükségesnek tartott felszereltséget.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Opticar!

Azt szeretném megtudni, hogy egy 4-6 éves Citroen Saxo 1.5D-ért (max. 100.000km-t futott) gépkocsiért mi a reális ár alapfelszereltség esetén (2 légzsákkal)? Illetve milyen finanszírozási lehetőségek vannak (30%-os önrész, futamidő 2 év, forint alapú esetén), milyen havi törlesztő részlettel? Valamint még azt szeretném megtudni, hogy eladásnál mennyit számít, ha egy autónak AF-es alvázszáma van? Milyen hátrányai vannak?

Üdvözlettel

Péter

Kedves Péter!

Az ön által említett Citroen Saxo 1.5D típust, két felszereltségi szinttel árulják 1996 augusztusától. A magasabb felszereltségi szint, amely az SX jelölést viseli, tartalmazza az ön által szükségesnek tartott felszereltséget. A 1996-97-ben gyártott modelleket állapottól,felszereltségtől és futásteljesítménytől függően 1,35-1,65 MFt közötti áron kínálják a piacon. A finanszírozás kiválasztásánál figyelembe kell venni,hogy cégként vagy magánszemélyként szeretné megvásárolni az autót majd a futamidő függvényében eldönteni, hogy forint vagy deviza alapú finanszírozást szeretne igénybe venni. Az ön által említettek alapján érdemes a deviza alapú finanszírozást is számításba venni ,hiszen a futamidő rövidsége miatt nem kell túlságosan nagy kockázattal számolni. Ha eldöntöttük, hogy milyen szempontok szerint választunk, akkor érdemes több finanszírozó ajánlatát összevetni a számok és a feltételek tekintetében egyaránt.

Néhány tájékoztató jellegű példa:

Gépjármű jellege:Használt személygépkocsi
Vételár:1 500 000 Forint
Saját rész:30% (450000Ft)
Futamidő: 24 hónap
Havidíj forint bázis esetén: 54 773 Forint
Havidíj deviza bázis esetén: 50 819 Forint

Ha egy autó AF-es alvázszámmal rendelkezik az jelentős értékcsökkenéssel és rengeteg kellemetlenséggel jár. Két eset miatt kaphat egy autó AF -es levédést, az egyik a bűncselekmény a másik pedig a korábbi töréskár, amely érintette az alvázszám hordozólemezét. Ezt a két esetet csak 2001.január 1-től különböztetik meg, a korábban AF-et kapott gépjárműveknél nem biztos, hogy ki tudjuk deríteni a levédés okát. Abban az esetben, ha nem a meglévő alvázszám kapott AF-es levédést, akkor új alvázszám kerül beütésre AF kiséretében. Az utólag beütött új alvázszámot a külföldi hatóságok nem ismerik el, hiszen nem egyezik a gyári nyilvántartással, ennek következtében megtagadhatják a határátlépést, ami kizárja vagy nagyon megnehezíti(nem érdemes a szerencsére bízni) az autó külföldi használatát. A leírtakból következően az autó értékcsökkenése megközelítheti a 40 % -ot.

Üdvözlettel,

OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.