Celicát akarok!

2001.12.12. 15:48

Az ön által keresett Toyota Celica valóban ritka a magyar piacon, ennek legfőbb oka, hogy a kereslet nem túl nagy iránta és az ára sem nevezhető alacsonynak.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt OptiCar!

Az én problémám némileg összetett, ugyanis egy olyan használtautót szeretnék vásárolni, ami véleményem szerint meglehetosen ritka. Az eggyel elobbi generációju kereklámpás Toyota Celica-ról lenne szó. Lehetoleg 1.8-as motorral (bár lehet nagyobb adott esetben) kellene, 1996-nál ne legyen régebbi és 50-80 eKm legyen maximum benne. Felszereltségében az alapfelszereltésgen felül (ami tudtommal tartalmazza az ABS-t, szervókormányt, légzsákot, elektromos ablakokat) legyen benne mindenképpen klíma, más kitétel nincsen. Mik az esélyeim egy ilyen autó megtalálásában, és milyen áron? Ha esetleg itthon nem találnék ilyen kocsit, vállaltok-e külföldrol történo behozatalt?

Válaszotokat elore is köszönöm,

TDO

Kedves TDO!

Az ön által keresett Toyota Celica valóban ritka a magyar piacon, ennek legfőbb oka, hogy a kereslet nem túl nagy iránta és az ára sem nevezhető alacsonynak. Az 1. 8-as motorral szerelt változatokat 1996-1997-es évjáratban klímával felszerelve 2,5-3,2 Mft-ért kínálják a piacon a felszereltség és az állapot függvényében.

Azok az autók, amelyek az országban találhatók, külföldről érkeztek, általában megrendelésre, a legtöbb 1. 8-as motorral szerelt, de jó néhány GT Four is a rajongók birtokában van. Esély mindenképp van a kívánt autó felkutatására és megvételére, azonban, ha belföldön szeretne ilyen autót venni, nem számíthat gyors sikerre. A keresett típus megvásárlása elott javasoljuk a külföldi beszerzés lehetoségének számításba vételét, amelyben közvetlenül nem, de partnereink közremuködésével segítségére lehetünk.

Üdvözlettel,

OptiCar


Tisztelt Opticar!

Javaslom Önöknek, hogy válaszadás előtt fussanak át néhány magyar használtautókat hirdető web site-ot (pl. www.autoexpo.hu, www. autodata.hu stb, van vagy 20), ahol most is hirdetnek pl. 4 darabot is a kedves kuncsaft által igényelt 3-4 éves Celicaból.

Ha már a kuncsaft ennyire béna, legalább Önök legyenek profik! A rovat (és a cég) egyébként hiánypótló.

Üdvözlettel: Saroveczki Tibor, Budapest


Kedves Tibor!

Örülünk, hogy olvassa a levelező rovatot és kiváltképp annak, hogy építő jellegű kritikával próbálja segíteni munkánkat. Ha megengedi, akkor néhány mondat erejéig szeretném megismertetni önnel a szakértőink által a válaszadásnál követett metódust.

Az említett levél beérkezését követően, ismerve a piac és a Celica viszonyát megnéztük, hogy jelenleg a piacon és az autókereskedő partnereinknél kínálnak-e az ügyfél igényeinek megfelelő autót, és ha igen, milyen eladási áron.

Az eredmény azonban igazolta a tapasztalatainkat és autópiaci ismereteinket, hiszen a jelenleg eladásra kínált kb. 20 db Celica egyike sem felel meg teljes mértékben a levélíró elvárásainak, (figyelembe véve az évjáratot,a futásteljesítményt , a felszereltséget és a kifogástalan általános állapotot) ezért úgy gondoljuk, hogy véleményünk a Celica vásárlással kapcsolatban a valós piaci helyzetet tükrözi, így továbbra is fenntartjuk.

Üdvözlettel,

OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.