Hobbiterepest a mamának!

2001.12.17. 18:12

Az elmondottak alapján egy minőségi ún. aszfaltterepjáróra lenne szükség, amely viszonylag fiatal és feltehetően jól felszerelt.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Sziasztok!

Hadd kezdjem a szokásos dícsérettel: nagyon jó az oldal, ha 2 hónappal korábban indítjátok be, és is sok mindent megúszom :)

Maga a probléma a következő: édessanyám most cserélné le használt Seat-ját egy nagyobb, elegánsabb autóra, valószínűleg egy Roverre 75-re. Emellett viszont szeretne magának egy kis terepjárót, amivel a tanyánkra tudna kijárni, el tudna ugrani bevásárolni, tehát igazi szaladgálós autót szeretne, nem kemény terepen használná. Nézzegettünk használt Honda HRV-t, Toyota RAV4-et, de ebben a kategóriában abszolút tájékozatlan vagyok. Milyet érdemes venni? Mire kell figyelni egy ilyen használt autó esetén?

Segítségeteket előre is köszönöm.

Tóth Géza

Kedves Géza!

Köszönjük a méltató szavakat és reméljük a következő vásárlás előtt segítségére lehetünk majd. Az elmondottak alapján egy minőségi ún. aszfaltterepjáróra lenne szükség, amely viszonylag fiatal és feltehetően jól felszerelt. Csak azokról a típusokról teszek említést, amelyek az ön által említett két márka kategóriatársai, azonban ahhoz, hogy segítségére legyünk a jó döntés meghozatalában, több információra lenne szükségünk. Az egyik legfontosabb, hogy milyen árkategóriában kereshetünk, mert ez alapján tudjuk a piac szereplőit összevetni. A levelében említett két típus alapján feltételezve, az árkategóriát még három típus jöhet számításba, az egyik a Suzuki Grand Vitara, a másik a Honda CRV, a harmadik pedig ugyan drágább, de érdemes számításba venni: a Land Rover Freelander.

Egy ilyen használt autó megvásárlása előtt semmivel sem kell jobban vagy kevésbé odafigyelni, mint bármely más autó vásárlása előtt(lásd: csináld magad). Itt is ugyanolyan fontos a műszaki és esztétikai állapot, a futásteljesítmény valamint a követhető előélet.

Az említett típusokból bármelyiket érdemes megvenni, amennyiben megfelel az önök igényeinek és kifogástalan jelzővel illethető egy alapos állapotfelmérés után. Konkrét javaslatra a típussal kapcsolatban azonban csak egy alapos igényfelmérés után tudunk vállalkozni.

Üdvözlettel, OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.