Nem bírom ki Alfa nélkül

2002.01.10. 13:59

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Opticar!

Nagy dilemma előtt állok:

Mar nagyon régóta fenem a fogam egy Alfa Romeo 155 2.0 TS-re (esetleg 1.8-ra). Jelenleg egy körülbelül 8-900 ezer forintot erő Golf II van a birtokomban, illetve kb. 3-400e Ft körüli összeg.

Ha sikerül túladni az autómon, akkor ezért a pénzért kb. 93-94 körüli évjáratból lehet a piacon látni. Ezek lassan 10 év körüliek lesznek, és évente általában 25-30e km-t autózom. Ezért igazából a széria végéből (96-97) szeretnék hosszabb távra egyet, viszont azon gondolkozom, hogy amíg összejönne egy ilyenre a pénzem, addig is vennék egy régebbit.

Azt azonban nem tudom, hogy mennyire könnyű túladni egy viszonylag korosabb példányon, illetve elég nehéz találni ebből a típusból megfelelő allapotút/előéletűt. Hitelt nem akarok felvenni, mert eléggé egyenetlenül jönnek a bevételeim.

Szóval ebben kérnék némi jótanácsot. A segítséget előre is köszönöm,
Gyula

Kedves Gyula!

A leírtak alapján úgy látom ön alaposan körbejárta az Alfa vonatkozásában a piaci helyzetet. Az említett árakkal egyetértek, a nehézséget pedig a vásárlásnál látom, mert ebből a típusból követhető előéletű, korrekt műszaki állapotú autót találni viszonylag nehéz.

Meglátásom szerint nem érdemes megvenni egy idősebb Alfát, mert lehet, hogy hónapokba telik, míg találunk egy megfelelőt, és az eladásnál mindenképp értékvesztéssel kell majd számolnunk, nem beszélve az eladás esetleges időigényéről.

Mérlegre téve a korosabb autó megvásárlásával azonnal érezhető Alfa feelinget, az elszenvedhető anyagi veszteséget az újabb autó megvásárlásáig és a várakozást, szerintem a racionalitás a várakozást és a fiatalabb autó megvásárlását részesíti előnyben.

Üdvözlettel,

Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.