Most akkor japán vagy hollandus?

2002.01.11. 18:16

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Egy Mitsubishi Carisma vásárlását tervezem. A magánimport is felmerült. Kérdéseim:

1. Mi szól a típus ellen és mellett?

2. Az autót tudomásom szerint Hollandiában szerelik össze. Európai gyártásúnak számít így az autó?

Köszönettel:

Rácz András

Kedves András!

Az autót valóban Hollandiában szerelik össze, így európai gyártásúnak számít, azonban import esetén a külföldi hatóságnak és/vagy a kereskedőnek az igazolása szükséges, hogy a magyar vámhivatal is európainak ismerje el. Egyébként pedig az autó alvázszámából kiderül, hogy melyik országban gyártották.

Erre a típusra is igaz, ami általában a japán autókat jellemzi, a megbízhatóság és a kifogástalan minőség, azonban a Carisma teljesen izgalommentes autó, ezért nem túl magas az ára a használt autó piacon. Az értéktartása rosszabb, mint általában a japán márkáké, és általános vélemény a külsejével kapcsolatban, hogy jellegtelen és feltűnésmentes.

Ezek a tulajdonságok azonban nem feltétlenül jelentenek hátrányt, hiszen ha kerülni akarjuk a feltünést, megbízható, jól felszerelt, kényelmes családi és / vagy managerautót szeretnénk, jó ár-érték aránnyal, akkor a Carisma ideális választás.

Üdvözlettel,

OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.