Keleti autót gyorsan eladni?

2002.01.24. 19:14

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt OptiCar!

Első tulajdonosa vagyok egy közel 12 éves Lada Samarának. Nemsokára megérkezik az új autóm és ezután szeretném minél hamarabb, korrekt módon és áron eladni kedvelt Samarámat.

Tudnának-e tanácsot adni, hogy ezt milyen csatornán tehetném meg legkönnyebben? Idő hiányában nem szeretnék hírdetésekkel és érdeklődőkkel foglalkozni, valamint a kocsi várható eladási ára (250-350 eFt) nem teszi reálissá, hogy igénybe vegyem az amúgy igen nagyra becsült és tetsző szolgáltatásukat.

Vannak-e ilyen keleti típusokra szakosodott használtautó-kereskedők, akik lehetőség szerint megveszik az autót a bizományosi eladás helyett?

Másik kérdésem az, hogy szabad-e igénybe venni az autók szélvédőjén "Tisztelt Autótulajdonos! Amennyiben gépkocsija eladó, KÉSZPÉNZÉRT MEGVÁSÁROLNÁM" szövegű cédulával hirdetett lehetőséget? Ha nem, akkor miért nem - ha igen, akkor van-e ennek valami veszélye, és mire kellene nagyon ügyelnem?

Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!

Ernő

Kedves Ernő!

Az autó értékesítésére két lehetőséget látok, amivel érdemes foglalkozni: az egyik az anyagilag többet ígérő, de kellemetlenségekkel járó és időtrabló hirdetéses módszer, a másik a kereskedőnek történő eladás, ami azonnali bevételt jelent, viszont pénzügyileg kedvezőtlenebb.

Vannak kizárólag keleti autókra szakosodott használtautó-kereskedők, általában az ő szórólapjuk található a szélvédőn. Velük kapcsolatban hátránynak tekinthető, hogy szemérmetlenül próbálják autónkat a valósnál lényegesen rosszabb állapotban feltüntetni, és az eladási árat nagymértékben csökkenteni.

Viszonylagos előnynek tekinthető, hogy azonnal fizetnek, de ez nem biztos, hogy tudja feledtetni az általuk kifizetett alacsony árat.

Fontos, hogy amennyiben kereskedőnek adjuk el az autót, akkor tisztázzuk, hogy az adásvételi szerződésben ki lesz a vevő, és törekedjünk rá, hogy az autó átadásakor kapjunk egy példányt a szerződésből.

Üdvözlettel,

OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.