Volvo import külszolgálatból?

2002.01.30. 18:59

Ezt követően már "csak" fogyasztási adót és a forgalomba helyezés költségeit kell kifizetni.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Opticar!

Külszolgálatos vagyok,és a tanácsodat kérném! Vettem egy Volvo460GL gépkocsit. 1995 gyártású, katalizátoros, és 120000km van benne. Végleges hazatéréskor magammal vinném.
A kérdésem :érdemes hazavinni? Milyen költségek várhatóak?

Várom válaszodat.
Köszönettel,
Jenő

Ui.: Megfogadom a tanácsodat,lemondok a Roverrol! Mit szólsz a Honda Jazz-hez?

Kedves Jenő!

Arra a kérdésre, hogy az Ön szempontjai szerint érdemes-e hazahozni az autót, nem tudok Önnek választ adni, hiszen nem rendelkezem a szükséges háttér-információkkal. Befolyásolhatja a döntést a külföldi és a hazai beszerzési ár különbsége a járulékos költségek kifizetése után, valamint a behozatal feltételei és költségei. A behozatal jelenlegi feltételei tudomásom szerint egy konzuli igazolás a külföldi tartózkodás időtartamáról, minimálisan 2 év külszolgálat és az autónak a hazatelepülés előtt minimum fél évvel már az Ön tulajdonában kell lennie. Ahhoz, hogy az autót be tudja hozni az országba a hazaérkezés után a lakhely szerinti Polgármesteri Hivatal jegyzőjének igazolása szükséges, amellyel a végleges hazatelepülést igazolja, ezt követően már "csak" fogyasztási adót és a forgalomba helyezés költségeit kell kifizetni, és minimum 3 évig használni az autót, mert addig nem adható el.

A Honda Jazz -el kapcsolatban kérem, írja meg, hogy melyikre generációra gondol, és mi lenne a konkrét kérdése az autóval kapcsolatban.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.