Tuningra érdemes Rekord

2002.02.08. 17:06

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Tanácsadó!

Autóvásárláson töröm a fejem, gondolom ez nem új dolog, gondolom a levelek döntő többsége ilyen célzattal kerül Önhöz.
Lehet, nevetni fog, de én egy öreg Opel Rekord E kombi 2.0 E (a köznyelv szerint "Omega lámpás" változata) vásárlásán gondolkodom. Amit fontosnak tartok az az olcsó alkatrész, viszonylagos megbízhatóság. Amit eddig találtam róla: kb 200.000 körüli ár, de enyhén sérült olcsóbb, alkatrész olcsó, de nem tudom mennyire megbízhatóak. Nálam ne az anyagiak indokolják a választást. Egyszerűen tetszik a formája és enyhe optikai tunninggal ez még fokozható (és én szeretném "megcsinálni").
Kérdésem a megbízhatóságra és az üzemelésre vonatkozna, azaz mi a véleménye erről a típusról és a motorról (befecskendezős).

Válaszát előre is köszönöm:
Schmieder József

Kedves József!

Semmiképp sem nevezhető nevetségesnek amit szeretne, hiszen a tanácsadó szempontjából teljesen mindegy, mivel a Mi dolgunk, hogy tanácsainkkal segítsük az autóvásárlás előtt állókat.
Az Ön által említett típusból a piaci kínálat az árakat tekintve 200.000-450.000 forint között mozog, állapottól függően. Sajnos nagyon sok rossz minőségű, leharcolt Rekord található a piacon, főleg a kombi típusból, amit általában szállításra, "munkaautónak" használtak. A 4 ajtósból nagyságrendekkel jobb minőségűek is elcsíphetők, ezért ha nem feltétlenül szükséges a kombi kivitel, akkor érdemes a másik karosszériaváltozatban gondolkodni.
Az autó általános megbízhatósága nem mondható rossznak, szerkezetileg strapabíróak, rozsdásodási hajlamuk nem rosszabb, mint amit az életkor alapján elvárhatunk. A befecskendezős motorváltozatokról érdemben nem tudok nyilatkozni ezért ezt az Autódoktorra, bíznám.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.