3 gyerek, 4 kerék...

2002.03.08. 14:23

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Szerkesztő!

Nem a Kormányfő elvárásainak, álmainak engedve, de 3 gyermekre tettünk szert az elmúlt években, s mint annyi mindenki más, jómagam is "kényszervállalkozóként" dolgozom. Ennek a két ténynek köszönhetően nem utolsó szempont a mindennapjainkban, hogy autózásra mennyit költünk és azok a költségek hogyan jelentkeznek a vállalkozásomban.
Abban kérném a segítségét, hogy milyen legális formája van annak, hogy alkalomszerűen a családommal együtt használjam leendő autónkat, míg más alkalmakkor a cég dolgozzon vele, a használat költségei pedig valódi költségek legyenek az elszámolásaimban? Sajnos annyi pénzt nem tudok előteremteni, hogy az autózás élményét, szükségét korlátozások és következmények nélkül finanszírozzam, de bízom benne, hogy a jogszabályok és a magánélet, na meg a vállalkozás likviditásának hármas egységében kialakulhat valamilyen konszenzus!
Ehhez a témához kapcsolódik második kérdésem is, a 3 gyermek biztonságos szállítását illetően. A biztonsági gyermekülések kötelezővé tételével ismét egy nagyot léptünk előre a közlekedési kultúrában, de a 3 vagy több gyermekes családokra sajnos ismét elég felületesen gondoltak. (ülések árát most ne feszegessük)
Kifejezetten kevés az olyan gépjármű itt keleten, ami lehetővé teszi, hogy mindhárom gyerkőc egy valóban jól rögzíthető ülésben utazhasson. Természetesen az egyterűek között több ilyen is van, de árkategóriájuk, besorolásuk a hazai vállalkozói "könyvelésben" kifejezetten kellemetlenné teszi használatukat a költségvetésre vonatkozóan. Az alsóbb kategóriákban viszont nincs olyan modell, mely lehetővé tenné a srácok biztonságos szállítását. Ha jól tudom, legalábbis tapasztalataim ezt bizonyítják, egy egyszerű derékpánttal, mely az autók többségében van, májrepedést előbb össze lehet hozni a kicsiknek, mint a biztonság érzését.
Vajon nem vettem észre valamit, vagy valóban ennyire kiszolgáltatottak a többgyerekesek?

Megtisztelő válaszát előre is köszönve, üdvözlettel!
Nagy Gábor

Kedves Gábor!

Úgy gondolom Ön valóban nehéz döntés elött áll! Levelét olvasva sajnos túl sok általános megfogalmazással találkoztam, ami megnehezíti, hogy hatékonyan tudjunk segíteni.
Fontos lenne, hogy pontosan megfogalmazza (különválasztva a család és a vállalkozás szempontjait) milyen konkrét igényeket támaszt az autó kiválasztásával, üzemeltetésével kapcsolatban. Továbbá, hogy milyen összeget szán a vásárlásra, illetve kíván-e finanszírozást igénybe venni? Várhatóan mennyit fogja használni a gépkocsit éves szinten, és mindent amit még fontosnak tart.
Kérem, hogy újabb levél formájában vagy a regisztráció útján pontosítsa igényeit, hogy megtaláljuk családja és vállalkozása számára leginkább megfelelő megoldást.

Üdvözlettel:
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.