Opel Vectra GT ármeghatározás

2002.05.29. 12:42

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Autótanács!

Kérem segítségüket autóm árának meghatározásához.
Paraméterek: 1997. ősszén gyártott OPEL Vectra B GT változat.
(Már a biztosításnál is gond volt, mert a katalógus 1997-es GT-t nem tartalmazott, ez egy -gondolom??- elég ritka sorozat.) Vagyis 2.0 i. 16V, 100KW/136LE. Világoszöldes-szürkemetál (de komolyan:-).
77000 km van benne, én 50000 km-rel vettem egy kereskedésben, akkor hozták be Svájcból. Extrák: digit. klíma, ABS, ASR (kikapcsolható), a GT változat miatt sötét ablakközök, színre fújt kilincsek, sportfutómű, sötétített hátsó lámpák. Fedélzeti számítógép (nem csak fogyasztás és egyebek kijelzésére, hanem computerrel állítanak mindent (ez gondolom computer-vezéreltet jelent)). Két légzsák, elöl elektromos ablakok, gyári központi zárral kombinált riasztó.
Elektromosan állítható és fűthető tükrök. Napellenzőn a tükrök külön világítással, késleltetett belsőtér világítás. Gyári magnó(kijelzés a műszerfalon), négy hangfallal. Bőr multi-kormány. Állítható magasságú vezetőülés, mindkét első ülésen két-két állítható deréktámaszték. 2-3 arányban osztható hátsó ülések, elöl-hátul könyöklő. (4 ajtós, ezt elfelejtettem)
Gyárilag színezett üvegek, motoros fényszóró magasság állítás. Alufelni, 205/60-as gumikkal. A kötelező 60000-es szerviz Opel márkaszervizben volt, az olajcserék is mindig. (Nemrég az e típust jellemző főtengely fordulatszám jeladókat (mindkettőt) kicseréltettem, szintén az Opelnél. Ez csak annyit okozott, hogy néha leállt, és néha nem ment a fordulat 4500 fölé. A csere óta tökéletes. Majdnem 60 eFt volt)
A fogyasztása pont 9 l/100 km (ez majdnem 15000 km átlaga), és csak városban használom. (Csak egy adalék, másfél éve vettem 3,3 MFt-ért.)

Kérem segítségüket, hogy az autót mennyiért hirdessem meg, mert ha nem találom el az összeget, a kutya sem fog érdeklődni.

Előre is köszönöm, tisztelettel:
K.Péter

Kedves Péter!

Örömömre szolgál, és követendő példának tartom, ha valaki ennyire pontos információkat közöl az ármeghatározáshoz, mert így a tanácsadó is a legpontosabb értékelést tudja elkészíteni, amiből a tisztelt érdeklődő is kizárólag profitál majd. Véleményem szerint az Ön autóját állapottól függően 2,6-2,7 M Ft közötti áron érdemes meghirdetni és 2,5-2,6 M Ft közötti áron értékesíteni. Természetesen befolyásolhatja az eladási árat a korábbi sérülés vagy a kiemelkedően jó műszaki és esztétikai állapot, valamint a külföldi származás.
Kérem, a fentiek olvasásánál vegye figyelembe, hogy az autót nem láttuk, és ez befolyásolhatja a leírtakat.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.