Astra Coupé ármeghatározás

2002.06.27. 17:34

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Opticar!

Egy Astra Coupé megvásárlásán gondolkozom. Az autó a következő tulajdonságokkal rendelkezik:
2001-es évjáratú, 2,2-es motor van benne, 19 000 km-t futott, sérülésmentes, szervizkönyves. Az alapfelszereltségen kívül a következőket tartalmazza:
oldallégzsák, metálfény, bőr kárpit, rádiós magnó CD-lejátszóval (CDR 500), fedélzeti számítógép, elektromos napfénytető, xenon fényszórók, Remus sportkipufogó.
Németországból hozták be az autót, ebből következően a szervizkönyv is német. A motoron chip tuning-ot végeztek, így most 170 LE van benne. Az első lökhárítót törés miatt kicserélték (gyárira). Az autónak még nincs "rendes" rendszáma (P-...). Az autóra garancia nincs, mivel magánszemély árulja.
Szeretném tudni, hogy kb. mennyi lehet a piaci ára az autónak, illetve ha úgy döntök, hogy megveszem, akkor milyen vizsgálatokat célszerű csináltatni előtte az általános állapotfelmérésen kívül?

Köszönöm segítségüket,
Luki

Kedves Luki!

Az Ön által említett autó a közölt paraméterekkel nem állítja könnyű feladat elé a szakértőt, hiszen az autó külföldről érkezett, nem ismert az előélete (csak a lökhárító volt cserélve) pontosan és a piaci árak is nagyon változó képet mutatnak, hiszen nem egy keresett modellről van szó.
Véleményem szerint az autó reális piaci ára az általános állapottól függően 5,1-5,3 MFt között mozog.
Vásárlás előtt érdemes állapotvizsgálatra elvinni az autót egy Opel szervizbe, esetleg igazságügyi szakértői véleményt (nem marad rejtve semmi, amit tudnunk kell és nem jelentős költség) készíttetni az autóról a nyugalmunk érdekében.
Amennyiben a lebonyolításban segítségére lehetnek szakértőink, állunk rendelkezésére a regisztráción keresztül.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.