Probléma az átírással

2002.07.19. 10:10

Véleményem szerint jobb ez a kényszermegoldás, mint a magyarázkodás a hatóságnál.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Érdeklődnék!

Gépkocsit vásároltam, aminek átíratására 15 napos határidő van. Az átíráshoz szükséges a gépkocsi törzskönyve.
Problémám, hogy még az előző tulajdonos sem kapta meg a törzskönyvet (BM-től), így a 15 napos határidőn belül az átírást nem tudom megtenni.
Ráadásul elutazok (az új autómmal), majd mire megjövök, addigra a régi tulajdonos utazik el, tehát a törzskönyvet, ha közben meg is érkezne, nem kaphatom meg, csak jóval később.
Mit kell most tennem? Mivel tudom ezeket a tényeket igazolni?

Szegvári Róbert

Kedves Róbert!

A probléma létezik, sokszor előfordul, azonban igazi, hatóságilag is elfogadott megoldása nincs. Az egyik lehetőség, hogy az adásvételi szerződésre nem írják be a dátumot, csak majd amikor megérkezett a törzskönyv, és Ön már birtokba vette.
A másik hasonló kényszermegoldás, hogy több adásvételi szerződést készítenek, és mindig a dátum szerint aktuálisat tartják maguknál igazoltatás esetére. Véleményem szerint jobb ez a kényszermegoldás, mint a magyarázkodás a hatóságnál.

Üdvözlettel,
OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.