Autót 800.000-ért

2002.10.31. 15:39

Véleményem szerint érdemes még számításba venni a Peugeot 306-ost is.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Autótanács!

Önök milyen autót ajánlanának 800.000 Ft-ért? Tíz évesnél ne legyen idősebb, konkrétabb elvárások: négy ember kényelmesen elférjen benne, legyen használható csomagtartója, és az sem baj, ha nem túl drága az alkatrész hozzá.
Jelenleg két modellre szűkítettem a kört, a Renault Clióra 1.2/1.4 benzines és a Fiat Tempra 1.9TD változatára. Szóba jött még a Mitsubishi Lancer 1600 GLXi (a 92-95 közötti generáció), bár ez nem fér bele a keretbe, és állítólag az alkatrészárai is igen magasak - de talán megbízhatóbb.
A fentieken túl vannak-e más figyelemre méltó modellek, ill. mi a véleményük a fenti modellekről?
Válaszukat előre is köszönöm,

Döme Barnabás

Kedves Barnabás!

Némi ellentmondás tapasztalható a kiválasztott típusokkal kapcsolatban, hiszen méretüket tekintve eltérnek, és az egyik dízelüzemű, a másik pedig benzines.
Ha az Ön által megtett futásteljesítmény indokolná a dízelautó választását, akkor is a legtöbb esetben érdemes a benzinest választani.
Sajnos a tíz év körüli dízelautók ebben az árkategóriában 200-300.000 kilométert futottak, legtöbbjük leharcolt, amit a várható szervizköltségek miatt fontos tudni.
Véleményem szerint, ha a benzines változat megfelel, akkor a Temprából is azt érdemes választani. A Fiat kedvező áron megvásárolható, azonban nem a nyugodt autózás záloga, hiszen a meghibásodási hajlama meglehetősen nagy, a felszereltsége és a térkínálata viszont megfelelő.
A Mitsubishi pedig valóban árkategóriáját tekintve is drágább és az alkatrészárai is magasabbak, de cserébe megbízható, és a szervizeket sem kell gyakran látogatni vele.
A Clio olcsón fenntartható, általában gyengén felszerelt, megbízható és a szervizköltségei sem magasak.
Véleményem szerint érdemes még számításba venni a Peugeot 306-ost is. A Peugeot 306-os minden szempontból ideális az Ön igényeihez: megfelelő a térkínálata, jó az ár-érték aránya, olcsó a fenntartása és a csomagtartója is elfogadható méretű.
Ha további információra lenne szüksége bármelyik típust illetően, állunk rendelkezésére.

Üdvözlettel,
OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.