1996-os Opel Vectra eladása

2002.11.14. 15:34

Felmerült, hogy eladnám a kocsimat, de több, egymástól jelentősen eltérő ajánlatot kaptam.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Cím!

Opel Vectra B 2.0 16V CD középszürke metál fényezésű (WS Platinummal kezelt) autó tulajdonos vagyok.
Felmerült, hogy eladnám a kocsimat, de több, egymástól jelentősen eltérő ajánlatot kaptam. Ráadásul nemrég egy baleset részese voltam (én voltam a vétlen), és az autó hátulját javítani kellett. Szépen helyrehozták, de akkor is sérült volt.
A kocsi adatai: 1996. októberi (most vizsgáztattam, érvényes), 130.000 km van benne. Korábban Németországban futott, 2000-ben helyezték magyarországi forgalomba. A CD felszereltség; digitális klíma, elöl dupla légzsák, multifunkciós szervokormány, Philips Car Audio 400, motoros ablakok elöl, hátul, motoros tükrök, tempomat, ABS, TC kipörgés gátló, halványuló belső világítás, megvilágított piperetükör a napellenzőben, központi távirányítós zár riasztó, külső hőmérséklet-mérő és még pár apró, de kényelmes dolog (pl.elöl két pohártartó a középkonzolban).
Érdeklődnék, hogy a Vectra tipusváltásra is tekintettel, mennyiért lehet reálisan eladni egy ilyen autót?

Tisztelettel várom válaszukat!
Dr. Hachbold Attila

Kedves Attila!

Az Ön által ismertetett autó az eladhatóság szempontjából meglehetősen jó paraméterekkel bír, azonban a Vectra piaci ára a szürkeimportnak köszönhetően lefelé mozog, és van belőle szép számmal a piacon, ezért napjainkban nem érdemes gyors eladásra számítani.
Véleményem szerint az autó reális piaci ára a megadott felszereltséggel és futásteljesítménnyel 1.8-1.9 mFt között mozog állapottól függően. Az eltérő ajánlatok miértje is az eltérő kínálati árakban és az eladásra fordítandó időegységben keresendő.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.