I-es Clio értéke

2003.03.05. 18:46

Fontos lehet még az eladási ár szempontjából, hogy az autó milyen színű, mert a fehér és a piros a Clio esetében nem növeli a keresettséget.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Opticar!

A közelmúltban megvételre kínáltak nekem egy 1998. januári Renault Clio I.-est, és szeretném megkérdezni, hogy az Eurotax katalógus szerint a kért ár megfelelő-e? Az autóban kb. 32000 km van mindössze, de az ötajtós, 1.2 RL alapváltozatról van szó, semmiféle extra nincs benne.
Természetesen a tulajdonos a szerény futásteljesítmény miatt magasabb árat kér, mint az átlagos, de nem tudom, hogy ez mennyire indokolt?
Mielőbbi válaszukat előre is köszönöm:

F. Zoltán

Kedves Zoltán!

Szerény tapasztalataimat az Eurotax katalógus adataival megerősítve véleményem szerint az autó piaci ára - feltételezve a kifogástalan műszaki és esztétikai állapotot - 1,1-1,2 MFt között mozog.
Fontos lehet még az eladási ár szempontjából, hogy az autó milyen színű, mert a fehér és a piros a Clio esetében nem növeli a keresettséget. A kevés kilométer az említett autónál nem jelent nagyságrendi eltérést árban, inkább az eladhatóságot növeli.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.