Suzuki Swift beszámítás

2003.10.13. 13:50

Az újonnan méregdrágán megvásárolt felszereltség használtan nem érvényesíthető az eladási árban.

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdvözletem!

Forgács Ritának hívnak, és egy igen furcsa kéréssel fordulok Önökhöz. Kérem legyenek segítségemre az alábbiakban.
Az autómat szeretném lecserélni egy újra. Tudom, hogy a márkakereskedők a nem azonos márkáért kevesebbet kínálnak, de a felajánlott árat túlzottan keveslem.
Amit kínálok:
-Suzuki Swift 1,0 GLX (5 ajtós ,ferde hátú limitált modell)
-forgalomba kerülés: 2001. 04.11
-futott kilométer: 23.000
-első tulajdonos vagyok
-sérülésmentes a kocsi
-vezetett szervizkönyv ( 2. éves átvizsgálásig)
-extra felszereltség: ABS, szervokormány, könnyűfém tárcsák, rádiósmagnó, plüss üléshuzat
Nagyon szépen kérem Önöket, hogy egy kb. árat legyenek kedvesek a részemre kedd estig eljuttatni a fent leírt adatok alapján. Az önök ajánlatával visszaélni nem fogok, kizárólag a miheztartás végett van rá szükségem.
Nagyon úgy érzem, hogy a kocsiban levő extrákat nem vették figyelembe és így állapították meg ezt a nevetségesen alacsony árat. Hálásan köszönöm a megértésüket és a gyors segítségüket.
Még egyszer köszönöm a segítséget.

Tisztelettel:
Forgács Rita

Kedves Rita!

Amit elöljáróban érdemes tudni, hogy amennyiben típusidegen beszámításról beszélünk bármelyik márkánál, akkor lényegesen alacsonyabb a beszámítási ár.
A Suzuki speciális esetnek számít értékesítési szempontból, hiszen a piacot tekintve érthetetlen eltérésekkel találkozni az autók árának tekintetében és a hirdetett árakon viszonylag nehéz autót eladni, illetve vannak felszereltségi szintek, amelyek megnehezítik az eladást.
Véleményem szerint az Ön autójának piaci ára a megadott felszereltséggel és futásteljesítménnyel 1,35-1,4 m Ft között mozog.
A piaci árakhoz képest a beszámítási ár megítélésem szerint a Suzuki esetében 1,15-1,2 m Ft között reális. Általánosan igaz a használt autókra, hogy az extrák csak bizonyos szint felett jelentenek csekély mértékben értéknövekedést, egyébként pedig az újonnan méregdrágán megvásárolt felszereltség használtan nem érvényesíthető az eladási árban.

Üdvözlettel,
Opticar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.