Nissan Primera ára és amortizációja

2004.01.28. 12:55

A 100 000 km feletti futásteljesítménytől félnek a vásárlók...

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Információt szeretnék kérni az alábbi gépkocsi forgalmi értékéről:
Nissan Primera 1.6 SLX, 4 ajtós, szürkemetál, 1997.12., apró felületi karcolások, garantáltan törésmentes, 145 000 km. Tul.sz.:2.
Felszereltség: ABS, szervokormány, 2 légzsák, kp.zár, el.ablakok, manuális klíma, rádió, riasztó, ködlámpa, vezetett szervizkönyv, téligumi garnitúra, kihangosító.
Érdekelne, hogy mennyire számít egy ekkora autónál a komolyabb futásteljesítmény?
Az autó az utóbbi 2 évben szinte alig volt használva (5-10 000 km). Mekkora az autó várható amortizációja az elövetkező 2 évben?

Előre is köszönettel:
F.G.

Kedves Gábor!

Az autó jelenlegi piaci ára az általános állapot függvényében 1,45-1,65 MFt között mozog, azonban a magas futásteljesítmény minden esetben nehezíti az eladást.
Általánosságban igaz hazánkban, hogy a 100 000 km feletti futásteljesítménytől félnek a vásárlók a szervizkönyv ellenére is, ezért értékesítik a kereskedők sok esetben visszaállított órával az autót. A várható amortizációt nehéz megjósolni, mert sok változó van a képletben (futásteljesítmény, szürkeimport, piaci helyzet, stb.), de véleményem szerint évi 150 000-200 000 Ft reálisnak mondható.

Üdvözlettel,
OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.