Focus gyors eladása

2004.02.10. 19:32

Mennyi lehet a reális ára?

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Tanácsot kérnék egy Ford Focussal kapcsolatban, amit sajnos 2 héten belül el kell adnom.
Az autó paraméterei:
Ford Focus Family 1.4 16V, 4 ajtós (sedan)
Szín: Oyster Silver
Évjárat: 2003.szeptember (5 hónapos)
Futott: 10500 km.
Felszereltség: Ambiente
+ Biztonsági csomag 12. (távirányítós központi zár, elektromos első ablakok, belülről nyitható csomagtér)
+ Légkondicionáló
+ ICE 5000 RDS rádiósmagnó
+ metálfény
Minden gyári.
Új ára: 3.320.000 Ft. (ennyiért vettem, 400 ezer forint kedvezménnyel). Abszolút sérülésmentes. Hol lenne érdemes próbálkoznom, és mennyi lehet a reális ára? Ki venné meg esetleg kp-ra, hogy ne kelljen hirdetgetnem?
Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv:
István

Kedves István!

Az autó viszonylag gyors értékesítésére 3 lehetőség kínálkozik, azonban a gyors eladásnak mindig meg kell fizetni az árát.
Az első lehetőség, hogy meghirdeti az autót magán úton, majd fogadja az érdeklődőket, és ha készpénzes vevő van, akkor értékesíti az autót, viszont ha részletre szeretné megvenni a leendő vevő, akkor egy autókereskedő segítségét kell igénybe venni.
A második lehetőség, hogy valamelyik kereskedőhöz beadjuk az autót bizományos értékesítésre, és várjuk, hogy eladják az autót.
A harmadik lehetőség pedig az, hogy kereskedőnek kínáljuk eladásra az autót, aki azonnali készpénzfizetéssel megveszi.
Bármelyik lebonyolítási módot választjuk, számolni kell azzal, hogy a gyors eladás mindig alacsonyabb eladási árat eredményez. Véleményem szerint az autó jelenlegi reális eladási ára 1 hónapos időszükséglet esetén 2,8-2,85 MFt. Amennyiben kereskedőnek kínáljuk fel készpénzért az autót, akkor ez az ár maximum 2,5 MFt lehet.

Üdvözlettel,
OptiCar

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.