Eladni egy öreg franciát

2011.04.25. 08:44

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Következő kérdéssel fordulok Önökhöz! 1965-ös Panhard 24C típusú autó van tulajdonunkban, amiből az országban anno is vagy 3 lehetett. Ma már nem tudom, valószínű most sem lehet sokkal több. Sajnos több 10 éve már, hogy nem megy és az idő vas foga megette. Ha lenne rá pénz megcsináltattuk volna, de se régebben se most nincs rá keret. De a következő miatt írok, szeretnék segítséget kérni abban akár magyarországi akár külföldi web, email elérhetőség valakinek vagy valami úton módon eladni az alkatrészeit az autónak. Valami féle tanácsot kérnék! Előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Oláh Tamás

Tisztelt Uram!

Magyarországon is van rajongótábora a francia veteránautóknak, így célszerű direktben őket megkeresni az ajánlatával: www.citroenklub.hu. Az autó értékét nehéz meghatározni, az autó legnagyobb számban Franciaországban fordul elő, jellemzően 4-5000 Euro körül árulnak forgalomban levő, használható példányokat. A romos példányokat már 1000 EUR-ért is kínálnak.
Pl.: http://voiture.trovit.fr/voitures-occasion/panhard-24
Itthon a veterán magazinokban érdemes meghirdetni a kocsit, ezek többségének internetes hirdetési felülete is van. Ne várjon azonnali sikert, a gazdasági helyzet erősen visszavette a veterán autók iránti keresletet.
Külföldön csak nyelvtudással és internetes értékesítési tapasztalat birtokában hirdetnék, itt komoly buktatók lehetnek a szerződés, szavatossági jogok körül.
Üdv: Weltauto

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.