Vehetünk-e C rendszámos autót?

2011.05.01. 08:51

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Adott egy magyar uniós C-C rendszámú autó, ami itthon lett forgalomba helyezve, de jelenleg Romániában tartózkodó autó, ha én ezt az autót megvásárolom mint magyar állampolgár, és természetesen itthon is akarom majd használni a gépjárművet, nekem milyen részletekre kell(ene) ügyelnem? Illetve ha jol tudom ez a rendszám a jelenlegi tulajdonosnál maradna és nekem egy uj rendszámot kell rá kérnem.
Kérném ez ügyben pontos felvilágosítását.
Köszönettel Hérincs Viktor

“C” rendszámot külföldi állampolgárok Magyarországon üzemeltetett gépjárműveire adtak.(2009. április 1-jétől újonnan nem adtak már ki ilyet). Elvileg csak a honosítás után kaphatott az auto ilyen rendszámot, azaz a regisztrációs adót be kellett előbb fizetni. Okmányirodában érdemes utánakérdezni, hogy ez megtörtént-e, mert lehettek kivételes esetek. Jelezze az okmányiroda felé, hogy meg kívánja venni az autót, és tájékoztatást kap arról hogy van-e valamilyen különleges fizetési kötelezettsége. Alapesetben elég egy adásvételi szerződés, ez alapján a szokásos módon nevére tudja iratni az autót, természetesen új rendszámmal.
Üdv: Weltauto

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.