Francia japánt vagy német japánt?

2011.06.20. 18:41

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Totalcar
SUV vásárlását fontolgatom. Az információszerzés rögös utján eddig két modell keltette fel az érdeklődésemet a Nissan X-Trail és a Mitsubishi Outlander. Van-e valamilyen nagyobb típushibájuk, ill. fékezés terén melyik a jobb? Igaz-e , hogy a Renault ill. VW diesel motoron a japánok kicsit módosítottak úgy mint pl. hengerfej? Motorjaik megbízhatóbbak mint az "erdeti"? Válszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:
helloszasza

Tisztelt Olvasónk!

A Mitsubishiben változtatás nélküli 140 LE-s PDTDI VW motor van, VW sebességváltóval (később 2.2 HDI Peugeot lett). A Nissanban pedig tudomásunk szerint az eredeti Renault. Megbízhatóságuk olyan, mint az eredeti helyükön. Nagyobb típushibákról nem tudunk. Az X-Trail sokkal robusztusabb és jobban bírja a terepet, az Outlandert inkább a városi terepjárók közé sorolnám Ennek megfelelően utóbbi kevesebbet fogyaszt, előbbiről pedig korabeli tesztek a melegfékezés gyengeségét emelték ki. Kb 2x annyit adtak el Magyarországon az X-Trailből, így nagyobb az állomány, amiből több esélyjel talál egy jó állapotút.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.