Ceedet garanciával

2011.06.29. 14:10

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdvözletem!
Szemet vetettem egy márkakereskedés által kínált 3 éves dízel Kia cee'd-re 100 ezer körüli kilométeróra-állással. A képek alapján jó állapotúnak tűnik, ráadásul még 4 év teljeskörű gyári garancia van rá. Érdemes bevállalnom ennek fényében a dízelekkel járó többletkockázatot, vagy nézzek inkább másik autó után? Bízhatok a márkakereskedésből vett használt autókban, vagy ilyenkor is érdemes elvinni valahová máshová állapotfelmérésre? Megéri egyáltalán ennyi kilométerrel megvenni?
Köszönöm.

Tisztelt Olvasónk!

Valós 100 000 km nem sok, még jópár gondmentes km-t várhat az autótól, emiatt ne aggódjon. A garancia feltételeket olvassa el, amennyiben nem kötik túlzott kiadásokhoz az érvényességét, és tényleg sok mindenre kiterjed, akkor ennél biztonságosabban nem vehet használtautót. Ha nem bízik a kereskedésben, vigyen magával egy szerelő ismerőst, aki észre tud venni javított, cserélt karosszéria elemeket, rendellenes zajokat, hiányzó dolgokat.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.