Érdemes venni Golf GTI-t?

2011.08.20. 06:12

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző,

Már régóta foglalkoztat egy második autó vásárlása hobbicélra. Nagyon sok típust néztem már, a Totalcar cikkei is segítenek egy-egy típus iránti fellángolásért. Jelen pillanatban egy I-es Golf GTI a típus, amit nagyon fontolgatok, a hirdetéseket böngészve azonban szegényes felhozatalt találok olyan típusból, ami nem sufnituning/széthajtott.
A célom az autó eredeti gyári állapotának helyreállítása lenne, és mivel 30 éves típusok is akadnak, egy veteránminősítésen is gondolkodom.
A felújításban (és veteránozában, ah érdemes egyáltalán?) abszolút kezdő vagyok, és szeretném magam megkímélni attól, hogy a gatyámat is ráköltsem.
Esetleg valami fórumot tudna ajánlani, ahol vannak használható információk?
Mindenképpen legendás típust szeretnék, a GTI szerintem ennek megfelel.
A válaszát előre is köszönöm!

Üdv:
Gergő

Tisztelt Uram!

A Golf GTI jó választás, valóban történelmet írt. Ajánlom, hogy a VW Depo című újságot vegye meg, ott több hazai VW-hoz kapcsolódó klub elérhetősége is megvan, vagy írjon a szerkesztőségnek. Mindenféle jótanáccsal el fogják látni.

Weltautó