Autót vennék, munkába járni

2012.12.11. 14:46

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

A problémám a következő lenne: az otthonomtól 50km-re kaptam állást, és a bejárás számomra csak autóval megoldható, nincs tömegközlekedés és céges busz! Jelenlegi autóm egy BMW 316i compact, ennek fogyasztása nyáron 8 télen 10 liter, országúton mondjuk lemegy olyan 7re! Ezzel a kocsival túl költséges lenne a bejárás, tehát kocsit kell vennem! A nagy kérdés az hogy milyet?! Kis fogyasztás és szervizigény lenne a fő szempont, de egy klímának is örülnék! Két kocsi lebeg a szemem előtt a Citroen Saxo 1.5D és az Audi 80 1.9 TDI! Ajánlották még az Audi A4 1.9 TDI-t is de ott sok a lengőkar nem hiszem hogy gazdaságos lenne e a szervizelése! Ebben kérném a segítségét hogy ön szerint melyik autó lenne a jó választás esetleg tudna más alternatívákat is ajánlani? Csak a munkába járás napi 100km ami nem kevés és még akkor nem volt semmi bevásárlás és ügyintézés! Maximum 700e forintot tudnék rászánni hogy az esetleges problémákra maradjon még egy kis tőke! Remélem tud segíteni! Válaszát e

Előre is köszönöm!

Kedves Kérdező!

Ha már a Saxo képbe került, nézze a Peugeot 106 hirdetéseket is, ugyanaz a technika van benne. Egyébként magamtól is ezt a két típust ajánlottam volna, ha az alacsony fogyasztás és az olcsó fenntarthatóság a szempont. Ezek az autók elmennek 4 liter alatt is, más nem tud ilyen keveset enni, csak a Lupo 3L, de annak a szervizelése nem egyszerű, nem mindenhol találni olyan szerelőt, aki tényleg ért hozzá. Ilyen egyszerű, megbízható technika még a VW csoport 1.9 TDI, illetve az 1.9 SDI motorja.

Üdv:

becsuletesnepper.hu

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.