Matiz helyett valami nagyobbat

2012.12.26. 12:48

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Sok tanácsot, becsületesnepper aranyszabályait és autósoldalakat végignézve valamivel okosabb lettem, de talán nem eléggé. Többéves Trabantos múlttal (motortartó bak csere, főtengely csere, motorgyűrűzés, futóműcsere és minden egyéb nyavalya) valamint egytöbb mint 60 ezer km-en át nyűtt Matiz után valami kissé nagyobb családi autóra vágynék, amibe befér asszony, gyerek(ek) meg a cucc. Használata kb évi 5-10 ezer km vegyesen városban és országúton lenne, városban jellemzően heti 2-3 alkalommal 5-15 km, országúton 1200-1500 km-es kiruccanások román utakkal súlyosbítva. A vételár kerete kb. 600-700 ezer Ft lenne, plusz akár az összeg harmadát rászámolva papírokra, esetleges cserékre( egy fékpofacserétől magam sem ijedek meg, de nagyobbra már sem helyem, sem megfelelő felszerelésem nincsen). Fenntartásra rászánnám, amit kell (Matizba is belement vételárának kb. fele már javításba-felújításba, nem is hagyott cserben eddig), de nem ártana egy takarékos gép. A lehetőségek elég szélesek, ezért írok: milyen irányba keresgéljek, mit érdemes?

Köszönettel
Áron

Kedves Áron!

Skoda Fabia, F Astra utolsó évjáratai, G Astra, Cordoba, Focus, stb., mind jók lehetnek, de ha vesz egy 1.4-es Corollát, belép a gondtalan autózás birodalmába. Ennyi pénz sem kell hozzá, és vehet egy valóban jó Corolla-t. Kicsit unalmas lesz az üzemeltetése, de majd megszokja, hogy nem kell rajta csinálni semmit. A maradék pénzből bőven jut téli gumi szettre, vezérlés cserére.

Üdv

becsuletesnepper.hu

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.