Autóbehozatal menete

2012.12.31. 14:54

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!!

Érdeklődnék, hogy egy külföldröl, Olaszországbol behozott Fiat Stilo 1.9 es gépjárműt hol kell levámoltatni, vagy a regisztrációs adót hol kell befizetni, vagy egyáltalán mi az egésznek a menete? Itt van az autó, de elkkel vinni műszaki, rendszám, kell minden! Ebben kérném a segítségét, Vas megyéből.. Vagy Hol érdeklődhetnék?

Köszönöm válaszát
Üdvözlettel:
Maria

Kedves Mária!

Az autót először el kell vinni az Nemzeti Közlekedési Hatósághoz, és levizsgáztatni. Utána, az NKH-nál kapott papírokkal elmegy a vámhivatalba, ott befizeti a regisztrációs adót. Harmadik lépésben, hóna alatt  az összes papírral, elmegy az okmányirodába, ahol megkapja a rendszámot és a forgalmit. Eredetvizsgálatot nem kell csináltatni. Nem írta le, hogy Vas megyében hol lakik, ezért kérdezze meg a tudakozóban, hol vannak a legközelebbi hivatalok.

becsuletesnepper.hu

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.