Alacsony fogyasztás, elfogadható állapot, kilométer korlátozás nincs

2013.01.12. 17:42

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Segítségét kérem az alábbi, egyszerűnek tűnő problémában!

Elsősorban Budapesten belüli közlekedésre (napi kb. 16 km) keresek kisautót, amivel néha napján akár Debrecenig is el lehet jutni. Na meg persze vissza!

Az alábbi feltételrendszerrel kerestem eddig:
- max. 400e HUF
- alacsony fogyasztás (diesel?)
- elfogadható állapot (még 1 évig műszaki + üzemképes is)
- kilométer korlátozás nincs, manapság ez úgy is értelmezhetetlen.

A vezetni imádok, de most nem erre a célra keresek autót. Nem zavar, ha csak 2 személyes.

Eddig a Citroen Saxo/Peugeot 106 vonalra gondoltam, de nyitott vagyok mindenféle ötletre. Azért ezeket szúrtam ki, mert a márkákkal van már némi pozitív tapasztatlatom.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv,
Péter

Kedves Péter!

A Saxo/106 duóból az 1.5 D motorral szerelt változatokat ajánlom, nagyon keveset eszik, igénytelen, normál használat és szervizelés mellett agyonüthetetlen. Ha hasonlóan egyszerű autót keres, gondolkodjon el a mi autónkon, a Suzuki Swift 1.3-as motorral, örök, mint a nyomorúság, ha van benne olaj a világ végéig elmegy, olcsón fenntartható, keveset fogyaszt, soha nem romlik el, a 140-es utazót simán bírja Kenyáig meg vissza.

-becsületesnepper-