Olcsó kombit szeretnék

2013.02.23. 15:41

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Érdeklődni szeretnék, hogy 600-650 000 Ft-ig milyen kombit ajánl. Legfontosabb szempont az alacsony fenntartás,kis fogyasztás. A motorzaj nem zavar, extrák nem kellenek stb...

Mivel nem szeretnék nagyon öreget, első körben a Fabia-G Astra vonal jött szóba, ahol a Fabia győzőtt (2000-2001). Most kibővítettem a kört kicsit Polókkal, Cordobákkal, meg a legolcsóbb Passatokkal (1997-2000), de újabb kérdések merültek fel. A VW 1.6-osa sokat eszik, az 1.9 td jó lehet, a pdtdi-k már macerásabbak.

Az esetek 70%-ában egyedül közlekedem, üresen, a maradék 30% miatt kell a kombi... A Cordoba pakolhatatlannak tűnik a csomagtartó pereme miatt.

Maradt a G Astra, Fabia, és a Passat Variant, esetleg Golf 4, ha kicsit emeljük az árat.

Köszönöm szépen előre is!
Barnabas

Kedves Barnabás!

Én is a Fabiára gondoltam először, mint olcsó kombira, de a G Astra, Polo Variant, Seat Cordoba Vario is jó irány. Nem gondolom, hogy a Cordoba Variónak magas lenne a pereme, szinte szögre ugyanaz a két autó (Polo/Cordoba). A 2000 utáni Seat viszont szerintem jobban néz ki, mint a Polo.

A G Astra jó konstrukció, az Ecotec motorok kicsit csípik az olajat, de amúgy jók. Passatból ennyiért nem vennék dízelt, a tényleg jó dízel Passat közelebb van a millióhoz, Polóból/Cordobából viszont már kap a jóféle 90 lovas dízelt, az még jól is mozog ezzel a kasztnival.

Ha rólam lenne szó, vennék egy 1.9 TDI, 90 lovas Cordoba Variót, mert nekem az tetszik a legjobban, de a Polo is ugyanaz, csak más jel van rajta.

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.