Mazdát, Mercit vagy Citroent?

2013.02.27. 11:34

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Közeljövőben szeretném lecserélni sokat futott 206-osunkat. Németországban élünk, itt vásárolnánk és használnánk az utót. A rászánt összeg maximum 2500 euro. Mindenképp kis egyterűt szeretnénk. A kiszemelt tipusok Mercedes A, Citroen Xsara Picasso, Mazda Premacy. Tudna írni ezen tipusok előnyeiről, illetve árnyoldalairól? Benzin, illetve dízelüzeműt érdemes venni? A Merci és Mazda dízeljeiről jókat olvastam, de a HDI motorról nem sok infót szedtem össze. Ezekben is van a "rettegett" kettőstömegű lendkerék, illetve üzemanyag befecskendező rendszer? Gondolom a benzinesekkel nem lehet sok probléma, vagy tévednék? Várom megtisztelő válaszát. Egy lelkes olvasójuk...

Zsolt

Kedves Zsolt!

A felsorolt típusok közül talán a Mazda Premacy-t ajánlanám leginkább, egy jó mechanikájú, jól összerakott autó, a rozsdára kell figyelni a hátsó sárvédő íveken, ajtók alján, élein. Ha jobbat akar, akkor vegyen egy Honda Jazz-t, a legjobb mini egyterű, meglepően jó helykínálattal. Kívül kicsi, belül nagy, és híres a megbízhatóságáról, nem jellemző rá a rozsda. Az 1,4-es motorral szerelt változatokat vegye, ugyanannyit fogyaszt, mint az 1,2-es, de nem erőlködik, ha Németországban autópályázni kell.Győződjön meg személyesen, hogy elég nagy-e a mérete, de a 206-osnál biztos, hogy nagyobb, úgy az utastér, mint a csomagtartó.

Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.