Olcsó Renault kéne? Vegyél Mégane-t!

2013.05.02. 11:20

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző,

Mostanra sajnos elpusztult a 19 éves Renault Cliónk. Sokat kellett rá költeni, de soha nem hagyott cserben. Most azonban égetővé vált egy kicsit fiatalabb kocsi vásárlása, de mivel nem igazán értek az autókhoz és egyelőre több pénz sem áll rendelkezésre, mint 4-600 ezer leginkább a Nepperűzőn tájékozódom, illetve megnéztem egy rakás hirdetést, de nem tudom mire érdemes/kell odafigyelni.

Kérdés, hogy beleugorjak-e megint Renault-ba (mert azért a márkahűség megvan). Gondoltam például, hogy a Twingo jó választás lenne, de nyitott vagyok más márkákra is. Kerestem Citroen Saxo/Xsara, Dacia Logan, Peugeot 206, F Astrát, Hyundai Accentet, Toyota Yarist, Skoda Fabia, VW Bora,Daewoo Nubira, Suzuki Swift/ignis/WagonR-t. Bocs a hosszú listáért. A helyzet azonban az, hogy nem tudom mit érdemes.

Terveim szerint 2-4 évig szeretném használni főként városban, de egyszer-egyszer autópályán és országúton is. Ilyen esetben a dízelt úgy tudom nem érdemes venni, mert tényleg nem mennék nagyon sokat. Éves szinten max.10-15 ezret. És persze nem utolsó szempont, hogy legalább két légzsák legyen benne.

Mit tegyek, nézzek körül mondjuk Ausztriában vagy Németországban is?

Válaszát előre is köszönöm.

Üdv: Attila

Kedves Attila!

Ilyen értékű autónál nem feltétlenül érdemes laikusként külföldön próbálkozni, nagy lyukra futás is lehet belőle, drágán. A listájából tényleg úgy tűnik, hogy nem tudja merre induljon. Van köztük egy csomó jó kocsi, de ha a Renault-val meg voltak elégedve, miért nem vesznek egy Mégane-t, ennyi pénzért már nem csak két légzsákosat, de klímásat is lehet találni. A Mégane nem egy ördöglakat, és egy jól sikerült autó.

Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.