Focus, Corolla vagy Astra?

2013.08.05. 14:00

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Jelenlegi 98-as Fiestát cserélném nagyobbra, újabbra. 1,2-t, max 1,5 milliót szánnék rá. A Forddal teljesen meg vagyok elégedve így Focusokat keresgéltem, 2006, 2007-esek vannak ennyiért. A corollákról is sok jót hallottam, de abból már csak 2004-eset tudnék venni. (Tudom, nem évjáratot, kilométerállást veszünk, hanem állapotot) Harmadik versenyző az Astra, apámank ilyen van és iszonyat lomhának érzem a fiesta után, pedig az sem egy erőgép. Van esetleg valami más, amit érdemes lenne nézni? Ezek közül melyik lenne jobb? Évente olyan 10.000 km-t vezetek városban, országúton vegyesen. Jó lenne ha vagy 5 évig nem kellene nagyobb összeget rákölteni.

Ismerős révén lenne lehetőségem Németországból is autót venni, de ahogy néztem (mobile.de) nem sokkal olcsóbbak. Megérné?

Üdv, Peti

Kedves Peti!

Évi 10.000 kilométerhez mindenképp benzinest vennék. A Fiesta után a Focus-szal is meg lesz elégedve, a tulajok szeretik, és nem tartozik a problémás típusok közé. A Corolla legendásan megbízható, szerintem a 92-97-ig gyártott széria a valaha gyártott legjobb Corolla, de ezek a maiak sem sokkal rosszabbak, csak bonyolultabbak. Egy autószerelő ismerősöm autójában 400 ezer van, és egy tüsszentés nélkül megy minden nap. A H Astra a leggyengébb láncszem ezek közül, félreértés ne essék, jó autó az is, de a másik kettő jobb. Szerintem. Ha ezek közül választ egyet, nagy baja nem lehet, de azt megjósolni, hogy egy autó öt éve alatt mi fog történni, sajnos csak varázsgömbbel lehet. Hogy megéri-e külföldről autót hozni? Ha azt nézzük, hogy anyagilag megéri-e, akkor valószínűleg nem lesz a válasz, mert a jó kilométeres, szervizkönyves darabok kint sem olcsók. Ha azt nézzük, hogy ott kicsit biztosabban tudja az ember, hogy mit vesz, akkor igen, megéri, pláne ha hosszú távra tervez az ember.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.