Fiesta, Fiat 500 vagy MX-5?

2013.09.19. 08:04

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

2004 óta van egy 1.2-es 3 hengeres Skoda Fábiám. Újonnan vettük, nagyon szeretem. Nagy gond sose volt vele, motorilag is jó, de szeretném lecserélni valami modernebbre és mindenképpen klímásra (2008 körüli).

Főleg városban és egyedül közlekedem, de munka miatt néha járok vidékre is, így valami olyanra gondoltam, ami autópályán is megy (SMART kizárva).

1-1.5 millió forint között szeretnék költeni.

Lényeg a kevés fenntartási költség és városban se fogyasszon sokat.

Amikre én gondoltam (kicsit sportosabb kinézet, férfinak):
Fiesta
Fiat 500
MX-5 (ez persze 2008-asnál öregebb, az ár miatt)

Tudom minőséget veszünk és nem évjáratot.

Üdv,
Máté

Kedves Máté!

Az idézet majdnem pontos, állapotot veszünk, nem évjáratot. A lényegre térve azonban, én még nem láttam Fiat 500-at másfél millióért, maximum törötten. A válasz megírásakor a legolcsóbb autót is 1.749.000 forintért kínálják, és összesen hat darab van 1.9 millió alatt., Nagyon tetszik nekem is az 500-as, de az Abarth az, ami igazán sportos, és különösebben férfiasnak sem mondanám, inkább egy fiatalos, trendi, retro kisautó. A Fiesta teljesen jó arra, amire Önnek kell, egyszerű tartós, kiforrott konstrukció, és a három közül ez a legjózanabb választás. Az MX 5 zseniális kis autó, az egyik nagy kedvencem, nekem is volt több darab. Csomagtartója nem sok van, tároló rekesz sincs benne túl sok, de amikor megy vele, ezt mind elfelejti.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.