BMW, Audi vagy Mercedes?

2013.10.07. 11:07

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Igazi ördögi körbe kerültem. Három autó (Audi TT, BMW 320Ci E46, Mercedes C200 sports coupe) között őrlődök és mindegyik mellett tudok érveket felhozni. Vajon a három közül kit érdemes tényleg megvennem? Tapasztalatával tudna kis rendet tenni a fejemben? A kocsit nyári autónak szánom, télen végig kellemes kis garázsban/fedett parkolóban fog állni. Munkába járni napi 20km, gyerekülésre nem kell gondolnom még pár évig. A keretem a kocsi vásárlásra 5000€ - 6000€. 2-4 évig szeretném használni.

Amire jutottam:
- a három kocsi közel egy erős TT-ben a turbó tetszik, C200 kompresszora igazi élmény, 320Ci-ben a 6 henger ami megfogott
- ha jól tudom felszereltségben/fogyasztásban hasonlóak
- a TT gyönyörű imádom a formáját, a hátsója lenyűgöz ha meglátok egyet szinte dobban a szívem :)
- C200 orrát szeretem nagyon
- 320Ci pedig egyszerűen BMW :)

Tudna nekem olyat mondani ami megkönnyítené a döntésem?

Üdvözlettel: Ádám

Kedves Ádám!

Nehéz kérdés. A három nagy német közüli választás jellemzően inkább érzelmi, mintsem racionális döntés.

A TT Coupe egy egyszerű autó, olyan alkatrészekből van összelegózva, amelyik bármelyik VW csoportos autóban megtalálhatóak. Ebből adódóan nem egy elromlós fajta, és a fenntartása is nagyjából megfelel egy Golf IV szervizköltségeinek. Hátul jelzés értékű ülései vannak, legalábbis mögöttem (191 cm vagyok), de amúgy sem erről szól a TT. A rozsdásodás nem jellemző rá, hacsak nem egy korábbi sérülés trehány javítása után nem kezd rügyezni az acél.

A Mercedesnek erre korszakára jellemző volt a rozsdásodás, erre különösen nagy figyelmet szentelnék. Ebbe már inkább be lehet hátulra is ülni, de még mindig nem egy Mondeo. Ez már ott kapar, ahol egy sport kupénak kell. A kompresszoros motor nem túl takarékos, inkább torkosnak mondanám. Én ebben érzem legkevésbé a sportautót.

A BMW-nek kitűnő sorhatos szívó motorja van, és egy jó szívó motornak nincs párja. Hátul kapar ez is, és ha egy sperest sikerül venni, akkor szépen irányítható gázzal is. Normálisan fogyaszt, nem elromlós, jól néz ki, a sárvédőíveken lehet némi rozsda.

Az én sorrendem BMW, Audi, Mercedes lenne, ha nekem kellene döntenem.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.