Horgászáshoz nagyobb kombit

2013.10.08. 07:53

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper,

Édesapámnak szeretnék vásárolni egy autót. Eddig Wagon R+-t használt. Egymillió, max másfélmillió körül gondolkozom árban. Édesanyámmal ketten használják, plusz a kutya (hatvan kilós masztiff). Az volt jó a Wagon R-ben, hogy a hátsó ülést előredöntve viszonylag nagy csomagtartót lehet kialakítani, és a hátsó ajtót felnyitva elég kényelmesen is lehet ki-be pakolni; a szüleim gyakran utaznak a balatoni nyaralóba kutyástul és a csomagjaikkal, plusz édesapám horgászni jár, a felszereléseit pakolja. Ez lenne a legfontosabb szempont azon felül, hogy viszonylag megbízható autó jegyen, és ne nagyon kelljen a gatyánkat rákölteni a szervizre és alkatrészekre majd. Talán ha légkondi lenne benne, esetleg tempomat, a szüleim kényelmét elősegíteni. Mi az, amit javasolni tudna? Segítségét előre is köszönöm,

Üdvözlettel,
Melinda

Kedves Melinda!

Ha a szüleinek ekkora kutyája van, plusz még horgászik is az édesapja, akkor valami nagyobb kombit vennék. Saját példámból tudom, hogy nincs akkora csomagtér, amit egy horgász ne tudna megtölteni. Olyanokra autókra gondolok, mint a Ford Mondeo, Opel Vectra, VW Passat, Toyota Avensis, Mazda 6 vagy egy Honda Accord, bár ez utóbbiból másfél millióért nagyon a kínálat alja van. Ezekben az autókban a légkondi és egyéb extrák, mint például az elektromos ablak, központi zár már benne vannak, ezek nélkül el sem lehet őket adni. Ha nem mennek sokat, akkor elég lehet egy benzines is, a Honda kivételével mindegyikben van 1.8-as motor, az elég lehet mindenre, és nem eszi le a fejüket. A Wagon R+ után úgy fogják magukat ezekben érezni, mintha táncteremben lennének.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.