Kicsit rozsdás, klímája nincs. Cseréljem?

2013.10.11. 13:39

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző,

van egy 2003-as 1.4 D4D Toyota Yarisom. Tudom, hogy a világ egyik legmegbizhatóbb autója, viszont 3 ajtós, elég sok helyen rozsdás, nincs benne klíma és elektromos ablakemelő. Az autót Pesten használom, elég ritkán, valamint nyáron nagyobb utakra, és ilyenkor nagyon tud hiányozni egy jo klima, vagy egy két plusz kényelmi szolgáltatás. Megbizható, kevés szervizelést igényelő autót keresek, minimális plusz befizetéssel.Egyenlőre három kocsi "szólított meg" a neten:
- Suzuki Swift 2008 as, 1.3 CD AC, jo állapotúnak tűnt. 1.1 Millio
- Mazda 323 F, ezt pont az egyik cikketek miatt, ezt az autót 777 ezerért kínálják, remek állapotban van, vezetett szervízkönyves.

BMW 316i 2000-es évjárat, 900 ezer. Ez inkább szerelem, mint racionális döntés.

Szerintem a saját autómat 600-ért be lehetne cserélni, és igy csak minimális összeget kellene fizetni az uj autóért. Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy megéri-e lecserélni a Toyotát, és ez a három autó versenyre kelhet e az én megbizható, szeretnivaló, ámde igencsak fapados kocsimmal. Válaszotokat előre is köszönöm: Mariann

Kedves Mariann!

A 323-asnál a hátsó sárvédőívek rozsdásodására kell figyelni, de érdemes az ajtók aljára, küszöbökre is egy pillantást vetni. A Suzuki szintén egy elég megbízható technika, nagy bajuk nem szokott lenni, ha azt választod, jól nézz körül, óriási a választék belőle, próbálj leinformálhatót venni. A BMW-t értem, megbízható az is, de ott is előfordulhatnak rozsdák az első és hátsó íveken. Ha amúgy elégedett vagy a Yarissal, és a leveledből úgy tűnik, hogy nem is mész túl sokat, akkor vegyél egy öt ajtós, benzines, klímás Yarist. Ugyanannyi problémád lesz vele, mint a dízellel, egy kicsit többet fogyaszt, de még mindig nem sokat.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.