Szabad-e új Ladát venni?

2013.10.30. 12:59

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző.

Tanácstalan vagyok autóvásárlás miatt. Kis pénzű, kis fenntartás, aránylag igénytelen, alacsony fogyasztás (relatív). (jelenleg egy samara formám van)

Első sorban Opel Astra F 1.6 klimával amit kis jóindulattal 600 e ft-ért kínálnak ami viszonylag jó állapotú, viszont nem vagyok hasra esve az ecotec motoroktól és az átlagos 7,5 fogyasztásától.

2. Suzuki Baleno 1.6 / kb 90 le abból is a régebbi téglalap lámpás ami tetszetős számomra. Viszont az étvágya kis jóindulattal mint egy régi zsiguli.

3. Sokad Fabia 1.4 68 le klímával amit kb 700 környékén megkapnék, de viszont eléggé fapadosnak és igénytelennek tűnik, igazi kalapos parasztbácsis...

4. kiszemeltem Lada 110, 1,5 94le és átlagos 5,3 -as fogyasztásával és nagy csomagtartójával és persze az alap felszereltségei is már elég nyugatias...

Mind a 4 autóhoz volt szerencsém többször, utasként is és sofőrként is. Fenntarthatóság , üzemeltetés, esedékes szervizelés szempontokból érdekelne véleménye mivel azokat a gazdák nem igazán árulták el. Esetleg ha van más jármű ami mindenféleképpen sedan és benzines mert kb évi 5-10 km-t használnám.

Előre is köszönöm válaszát

Üdv: Robi

Kedves Robi!

Az Opel Astra F jó kis autó, és van belőle nem Ecotec is. Keresni kell. Az Astrának a rozsda az ellenfele, különös figyelemmel kell lenni a hátsó sárvédőívekre, küszöbökre, és a tankajtó környékére.

 DSC 1722

A Suzuki Baleno műszakilag nagyon megbízható, ebben az esetben is a rozsdára kell figyelni, de a Baleno esetében van egy hely, ami elég szokatlan. A bölcső szokott elrohadni, de elképesztő módon. Ez csak aknából látszik, ha simán alánézünk, akkor nem látható, csak ha már szinte nincs is meg a bölcső. Érdemes elolvasni Papp Tibor írásait 1, 2, a témában. Ettől függetlenül ez még egy nagyon megbízható autó, de erre oda kell figyelni.

 baleno 08

A Skoda Fabia nem a csillogásról meg a pompáról szól, egyszerű, megbízható autó. A vezérműlánc szokott zörögni benne, de nem kell tőle megijedni, a cseréje nem egy vagyon.

 farosok 001

Ha a Fabia fapados és igénytelen, akkor milyen jelzőt használna a Lada 110-re? A nyugatiast? Ne vicceljen! Nyugatias próbált lenni, csak nem sikerült neki. Volt ez már így az autógyártás történetében. Rossz minőségű műanyagok, pocsék fényezés, iszonyatos illesztések. Egyszer megálltam egy ilyen előtt, és elkezdtem nézni a hibáit. Egy A4-es oldalt tele tudtam volna írni velük. Menni nem mentem vele, de a külcsínből kiindulva sok jóra nem számítanék. Valószínűleg a Samara tulajdonlása miatt másként néz az autóra. Én elfelejteném, különösen az előző három tükrében. Mind sokkal különb autó.

Nem elromlós autók, olcsón fenntarthatóak, bármelyiket jó szívvel ajánlanám.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.