2013.10.31. 15:17

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Autóválasztás közepette kérem a tanácsát. Budapestről az agglomerációba költözöm, és mivel az életmódváltást egyelőre még nem követi karrierváltás, egy autóra is szükségem lesz a munkába járáshoz. Hiába járok közel a negyvenhez, eddig saját autó nélkül élveztem a városi életformát. Most márkakereskedőkkel konzultálva a konkrét ajánlatok tükrében három modell maradt fenn a szűrőn: Opel Corsa 1.3 CDTI Ecoflex, Citroen C3 1.6 HDI és Hyundai i20 1.4 CRDi.

A mindennapos használat miatt a dízelt gondolom racionálisabb választásnak. Eközül a három közül viszont már nem nagyon tudom eldönteni, hogy a megbízhatóság vagy a pajkosság ígéretét válasszam. Tartalomban, használhatóságban, kiforrottságban van különbség közöttük? És persze a szokásos kérdés: Ön melyiket választaná?

Köszönettel,
Imre

Kedves Imre!

Abból, hogy márkakereskedőkkel konzultál, arra következtetek új autót szeretne venni (nem semmi, hogy következtetek, mi?). Ebben én nem annyira tudok segíteni, mivel egyáltalán nem ülök új autóban. Amit én hozzá tudok tenni, az annyi, amennyit a használtakból ki tudok következtetni. Ez mind jó kis autó, mindhárom motor jó. Mivel különböző emberek vagyunk, mind mást keresünk az autókban. Megbízhatónak szerintem mindegyik megbízható, de a pajkosság ígéretét nem tudom melyik autó adná meg Önnek, mert nekem ezekről nem az jut eszembe. "Tartalomban, használhatóságban, kiforrottságban van különbség közöttük?" Mint mondtam, nem ülök új autóban, de biztos jók. Ma már a kis autók is igényesen vannak megcsinálva, és az ezekben az autókban lévő motorok már régen bizonyítanak, más gyártmányokban is. "Ön melyiket választaná?" Én ennyi pénzért egy használt Prius-t vennék, az pont erre az ingázásra, városi harcra van kitalálva, automata, és a hely is nagyobb benne. Nem mondom, hogy ne vegyen új autót, mert vegyen, szükség van az új autót vásárlókra, de én már csak így vagyok bekötve.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.