Motor helyett kabriót

2013.11.14. 11:21

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 
Kedves Nepperűző!

Több évnyi vágyodás küzdött bennem a félelemmel, hogy érezhessem a szabadságot egy motoron! Végül győzött bennem a józan ész (és a félelem) és letettem a dologról. Viszont bennem maradt a dolog, hogy jó volna mégis csak érezni a lágy szellőt az arcomon, ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy veszek egy kabriót magamnak. Mivel ez egy hobbiautó lenne, ezért az elköltendő összeg olyan 700 ezer és 1 milló forint között mozog.

Idáig erősen Audi párti voltam és imádom is a 80-as formáit, de elég keveset is gyártottak, ráadásul úgy érzem, hogy kicsit túl vannak árazva!

A BMW-t jóval erősebbnek látom a felhozatalba, de annyira nem ismerem őket...

Ön mit ajánlana?

Válaszát előre is köszönöm!

Ferenc
 

Kedves Ferenc!

Nem kell félni a BMW-től, nem egy ördöglakat, olcsón fenntartható, rengeteg bontott és után gyártott alkatrész van hozzá. Vásárláskor meg kell bizonyosodni a tető nyithatóságáról, annak a javítása relatív drága lehet. Rozsdát a kerékíveken, az emelési pontoknál és a karosszéria elemek élénél, E30-nál az A oszlop tövénél, a taposónél kell keresni. Az én kedvencem az E30-as sorozat. Ezek ma már kuriózumnak minősülnek, és a jó állapotú példányok ára is elindult felfelé. Az E36-os modellből jóval nagyobb választékban talál még sokáig használható darabokat, és az is megbízható, szép autó.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.