Autót egymillió alatt, magas embereknek

2013.12.02. 14:07

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 
Kedves Nepperűző!

Családomnak szeretnék szedán karosszériájú autót vásárolni 600 000-1000 000 forint között. Szűk keresztmetszet a magasságom, illetve az igény, hogy mögém egy 180-185 centis ember még beférjen, és egy Budapest-Debrecen úton kényelmesen tudjon utazni. Nemrég kipróbáltunk ilyen szempontból három típust amiből kettőbe maxra állított kormány magasságnál, és ülés távolságnál a térdemtől nem tudtam kormányozni az autót (Nissan Almera, Ford Focus), plusz egyet, amiben el is fértem, és a mögöttem ülő is (Rover 75).
Konkrét kérdésem, hogy a Roveren kívül mit tudna ajánlani, ami belső térben legalább ennyire tágas? Illetve a Roverről mi a véleménye?
Évi futás tervezet körülbelül 5000-10000 kilométer, zömmel városi használatban, évi 3-4 belföldi túrával, és 1-2 hosszabb külföldi túrával.

Kérem, ha tud minél több típust írjon, ajánlott motorral, felszereltséggel.

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel
Gábor
 
 

Kedves Gábor!

 
A Rover 75 nekem nagyon tetszett annak idején, kedvenc részletem a kilométeróra volt, vettem is egy pár darabot. Nekem nem volt gondom velük, de a népítéletekben néhányan utálják, mások nagyon szeretik. Néhány színben különösen jól tud kinézni, pláne ha talál egy jó karban megmaradt darabot. Az Ön által nézegetett autókkal az a probléma, hogy rossz autókat nézeget, ezek az autók kisebbek, mint amire szüksége lenne. Egy kicsivel feljebb kellene nézelődni, mint például a Opel Vectra C vagy a Ford Mondeo. Az Opel ecotec motorjai csipegetik az olajat, nem mindegyik, de előfordul. A 2.2-es motortól a magyarok zsigerből félnek, mert bennük van a két liter feletti magasabb kötelező emléke, pedig ez már a múlt, és nem is fogyaszt rosszul, viszont elég jó nyomatékos motor. A Mondeo 1.8-as motorja egy józan választás, baráti körben van egy ilyen, jóval 200 ezer fölötti futással, de még nem volt semmi baja a kötelező szervizeken kívül. 

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.