2013.12.17. 07:44

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 
Kedves Becsületesnepper,

hosszú évek óta élünk harmonikus kapcsolatban 2003-as dízel fiestámmal, amit mostanában már csak napi ingázásra használok, nagyjából 20km-es távon.

Szeretem a fiestát, jól is működik de már rettenetesen unom, és most úgy érzem, van lehetőségem lecserélni valami izgalmasabbra.

Mivel nem megyek sokat, benzinest vennék, a lényeg, hogy ne unjam magam halálra benne, ne egyen irreálisan sokat és mivel ezzel jutok be a munkahelyemre, ne álljon évi 2 hónapot szerelőnél. A keretem olyan 1,8 Millió, plusz 400 tartalék az esetleges gondokra. Otthon és munkában is van garázs, így akár egy cabriót is bevállalnék. Mivel nem vagyok nagydarab és városba kell, a kis autókat előnyben részesítem.

Amiket nézegettem:

Mazda MX-5 NB
BMW E46 318i
Fiat Panda 100HP
Honda Civic 1.6 (az űrhajóCivic előtti generáció)

Ezek közül mi az amiben érdemes gondolkodni, illetve mi jöhet még szóba?

Köszönöm a válaszát,
Üdvözlettel,
D.G.

 

Kedves Kérdező!

Az E46 jó választás lehet, nem elromlós fajta, a kupé különösen szép, pláne egy M paketes. A Mazda MX5 NB nagyon élvezetes kis autó, zseniális a kormány, a váltó és a futómű összhangja. Tökéletes példa arra, hogy nem motorerő kell a vezetési a jó élményhez. Hely nem sok van benne, de élmény annál több. Amíg nincs gyerek, és megteheti az ember, nagyon érdemes kipróbálni, onnantól van fogalmunk a jó autóról. A Honda Civic Ön által említett verziója egy jó autó, de a Type -R kivételével nem különösebben izgalmas. Nem hódít a kinézetével, de a problémamentes közlekedésre tökéletesen alkalmas. A Panda 100 HP megint csak egy szórakoztató autó, vele nem unalmas a közlekedés. Bármelyikük megvehető, nem rejt különösebben nagy aknát az üzemeltetésük.
 
Üdvözlettel,

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.