2013.12.18. 07:55

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 
Tisztelt Nepperűző,

Egy 2003-as Fábiát hajtok. Lassan cserén gondolkodom, ami tetszene az az ötös Golf. Négy, maximum öt évvel fiatalabb autóba így kb egymilliós ráfordítással át tudnék ülni. A kérdés az, hogy van-e értelme, ér-e annyival többet egy VW?

 

Kedves Kérdező!

A Fabia és a Golf között egy hipertér ugrás van, már ami a minőséget illeti. A Golf V későbbi fejlesztés, de a vele egykorú Golf IV is sokkal komolyabb autó, mint a Fabia. Más minőségű anyagokkal, igényesebb belsővel, és már megalkotásukkor sem volt ugyanaz a célközönségük. Félreértés ne essék, jó autók, de mindig túl voltak egy kicsit árazva, és mindig hasra kellett tőle esni. Hogy érdemes-e váltani? Különbség van köztük rendesen, de azt Önnek kell eldönteni, hogy egymilliónyi különbség van-e köztük.
 
Üdvözlettel,

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.