Márta elveszett a piacon

2014.02.07. 17:37

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületesnepper!

Kiöregedett kombi B vectrából szeretnék átülni valami újabba, amit legalább 6 évig használhatok.

Amit idáig sikerült eldöntenem: 1,5-1,8millió a vételárra, és hogy a kényelemből nem szeretnék alább adni. Ragaszkodom az alacsony üzemanyagköltséghez és a benzines motorhoz. Évi 10e kilóméter fele városban fele országúton.

Amit legutoljára néztem egy Toyota Corolla 1,4 SOL Plus 2007-es 100e kilóméter futás makultátlan állapot szervízkönyv végig. A másik Ford Mondeo 1,6 Trend benzin+gáz 2008-as 150e kilóméter enyhén karcos kívülől, belülről nagyon kicsi kopás, szervízkönyv egy darabig. A gáz előnye önmagáért beszél, de kicsit félek a karbantartásától. A ford menőbb, szebb, kényelmesebb de használtabb is. A Toyota tovább is kitarthat mint a 6 év és talán kevesebbet veszít az értékéből, ráadásul gáz nélkül annyi az üzemanyag költség alacsony fogyasztás miatt mint a másiknak gázzal. A mérete az az éppen elég kategória, de tágasnak nem mondanám.

Nagyjából egy árban vannak, a Ford kicsit drágább. Melyiknek lehet nagyobb a szervízköltsége? Van valamelyiknek olyan tipushibája amire érdemes figyelni?

Üdvözlettel: Márta

Kedves Márta!

Toyota.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.