Fiatot a családnak! Szabad?

2014.02.15. 16:07

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Eljött az idő, hogy lecseréljem imádott 406-os Peugeot-mat egy nagy és legalább annyira szép kombira, mivel családunk gyarapodni fog. Nem tudom megkötni azt a kompromisszumot, hogy nyomorogjunk ha elindulunk bárhová. Több típus is szóba került, legfőképpen Vectra C 1.9 CDTI, de sajnos nem tudtam kötődni hozzá. Az a belső sivárság.....jesszus. Tudtam, hogy soha nem leszünk egy lélek.

És akkor fölbugyborékolt:  FIAT CROMA 1.9 Multijet 150HP (2006). Kérdésem: villog az óriási piros lámpa, hogy NEEE. Vagy csak annyi gondom lesz vele mint bármelyik százötvenezret futott turbódízellel? Ezt a kocsit nagyon tudnám szeretni, és átlagban százezerrel kevesebb kilométer van bennük, mint az összes területiképviselő-kombiban. Terhelés: átlag havi 2000 km, főleg autópályán és 130-cal.
Zs-terv: Mazda 6.

Előre is köszönöm!

Kedves Kérdező!

Sajnos nem tudok beszámolni személyes élményekről a típussal kapcsolatban, mert még soha nem ültem mellette sem, ezért inkább csak az érzéseimről tudok beszélni. Én nem félnék tőle, ugyanaz az 1,9-es multijet motor van benne, mint a többi Fiatban, Alfában vagy az említett C Vectrában, az pedig egy jó motor.
A veszélyt inkább abban látom, hogy mi van ha elgörbül a lemez, akkor honnan lesz hozzá alkatrész. A Mazda 6-os nagyon jó kocsi, az átlagos dolgokon kívül a rozsdára kell figyelni, különösen a hátsó kerékíveken.

Üdvözlettel:

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.